Från matfronten en hel del bra journalistik

21 maj, 2008 kl. 5:40 | Publicerat i DM:s resa till Kalifornien | Lämna en kommentar
Etiketter: , ,

San Francisco Chronicle må vara en tidning på väg mot sin undergång. Det hindrar den inte från att i sina dödsryckningar både var kreativ och intressant på sina håll. Låt vara att det krävdes en flytt över gatan för att nå dit.

Örtagården hos SF Chronicle

På andra sidan Mission Street har Chronicle en fyra våningar hög byggnad. Där huserar en av USA:s få dedikerade mat- och vinredaktioner (i en papperstidning). Deras uppdrag är större än att publicera recept till helgbilagan, ambitionen omfattar såväl bevakning av vinmarknaden som näringsdeklarationer på varje publicerad  maträtt.

Vinkällaren hos SF Chronicle

Till sitt förfogande har redaktionen ett välutrustat provkök men också en örtagård på taket liksom en vinkällare längst ner i köket. I ett hörn på terassen högst upp stod en kol- och en gasolgrill. Man kan undra hur visitkortet ser ut hos den ansvarige: editor-in-barbeque kanske?

 

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: