Riskkapitalister älskar störningar

21 maj, 2008 kl. 16:57 | Publicerat i Injo 2008 | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , ,

Riskkapitalisten Steve Jurvetson från DFJ om ”Disruptive Innovation and Technological Change”. Pratar på effektiv businessamerikanska obetydligt långsammare än en kulspruta.

Utvecklingen är disruptive, störande för etablerade strukturer, och det lockar riskkapitalister. Disruptive Innovation skapar strukturförändrningar snabbt på marknaden och det ger affärsmöjligheter. Teknologin ökar förändringshastigheten – vi upplever en brutal acceleration – och entreprenörer förändrar världen. De finns överallt, de kan nå kunder och partners globalt och de kan skapa ytterligare kraft genom egna nätverk. Riskkapitalisterna har globala ambitioner från dag 1 för bolagen de går in i. Och de tittar särskilt efter tjänster som sprids viralt. Hotmail, ICQ, Skype, Kazaa nämner Jurvetson som exempel.

Stora företag med stora resurser kan rida ut en del stormar, men inte alltid hantera den utveckling som uppfattas som störande. Som slår mot deras etablerade strukturer och affärsmodeller.

Utifrån 30000 affärsförslag per år har DFJ möten med cirka 750, 150 av dem får uppföljningsmöten och mellan 12 och 24 företag eller affärsidéer får del av DFJ:s riskkapital.
Hälften av USAs riskkapital finns för övrigt här i området.

Annonser

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: