”I’d like to make a comment that is relevant”

22 maj, 2008 kl. 22:25 | Publicerat i Injo 2008 | 2 kommentarer
Etiketter: , , , ,

Johan Anderberg

Näste man till rakning är Sydsvenskan-bekantingen Johan Anderberg som varit Fellow på Fortune i New York. Ämnet är hur nischmedia och stormedia bevakar start ups och innovation.

På podiet våra hjältar Anders Olofsson och Thomas Frostberg liksom Tom Foremski från Silicon Valley Watcher och en kille som heter Greg.

Panelen startar med att Thomas får berätta om Rapidus och om hur de valt att nischa sig och skriva om mindre företag, innan de vuxit sig stora. Anders representerar i panelen stora, stygga papperstidningen och förklarar en sådan dinosaurs hållning så här:

– Vi har varit ett massmedium i 160 år och vänt oss mot en masspublik. Nu ändras allt och vi måste fråga oss om vi är i pappersindustrin eller i nyhetsindustrin.

Sedan tar två Röster över.

Den ene talar länge och väl om egentligen ingenting med någon form av brittisk engelska. Den andre berömmer den förstas röst med amerikansk accent och fortsätter därefter utan substans några minuter. Men det låter viktigt.

När liknande ordbajseri uppträder inom litteraturen kallas detta för stream of conciousness, på krogen kort och gott för fyllesnack. Det handlar om att koppla bort överjaget och go with the flow. Med eller utan droger.

Anders har tack och lov både kavaj och överjag på. Han ombeds ge sin syn på hur dinosaurmedia ska hantera bloggar och annan nischmedia.

– Traditionell media kan också vara nisch-media. Man kan bygga en liten publik som man kan tjäna pengar på.

– Konkurrens är heller inget nytt och för oss. Det är dessutom bra för oss. Ju fler nischade bloggar desto bättre. De hjälper till att bygga en marknad och en publik.

Sedan tar röst nummer ett och två över. Och Joss, som konferensens moderator heter. Han fångar vår uppmärksamhet med frasen: ”I´d like to make a comment that is relevant”.  Spänningen i salen är olidlig, jag börjar nästan svettas. Äntligen något vettigt från den mannen.

Men icke. Ändlös svada utan mål och innehåll. Dags för en ny runda om Pakistansk media. Sedan en kopp kaffe, hoppas jag.

 

 

2 kommentarer »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. hej kolla in http://www.youtube.com/watch?v=SdDG93d40QM
  valdigt cool har du sett innan ?

  Beatris

 2. tjaa! vanner

  vet ni mojligtvis nagat om
  nylanserad produkt namligen

  nagan som tror den funkar sa dar bra? 🙂

  Mvh

  Eivor


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: