Varför är det inga svenska journalister i Dalen?

22 maj, 2008 kl. 19:31 | Publicerat i Injo 2008 | Lämna en kommentar
Etiketter: , , , , , ,

Cecilia Aronson från Veckans Affärer är fellow på VentureBeat och talar om bristen av utländska korrespondenter i Silicon Valley. Sverige har till exempel ingen här.

Med sig i panelen har hon Helene Laube, korrespondent från Financial Times, David Demarest som tidigare var presstalesman för Vita huset men numera höjdare på Stanford samt Michael Zielenziger från Berkeley-universitetet.

Ett svar är förstås internet. Numera kan man ju sitta var som helst och bevaka det mesta. Så resonerar också de svenska korrespondenterna på Östkusten. Skulle det behövas går det ju ganska fort att flyga över kontinenten, menar man.

Michael Zielenziger menar att Silicon Valley är en unik plats (till skillnad från övriga platser i världen) och om man verkligen ska förstå vad som händer behöver man finnas på plats. Situationen är därmed inte annorlunda i Dalen än den är i Dalby. Vill man veta och förstå vad det buzzas om så är närvaro första punkten på to-do-listan. 

Vad innebär frånvaron, undrar Cecilia? Helene Laube försöker svara men blir omgående avbruten av moderatorn som tycker att hans egen fråga är intressantare.

Det är den inte.

Det är nästan lite synd om Cecilia. Det här kunde blivit intressant. 

Och precis när tiden börjar rinna ut får David Demarest ordet. Han verkar har mycket att berätta om. Får bli någon annan gång för nu är det nya puckar från moderatorn.

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: