Relationer, online

27 juni, 2008 kl. 12:34 | Publicerat i Reboot10 | Lämna en kommentar
Etiketter: , , ,

Fragmentariskt men s snack om Relationer, 2.0. I Dygnet Runt TV:s paneldiskussioner har temat dykt upp flera gånger, säkert för att det så lätt berör. Utöver personliga erfarenhet och privata funderingar sprang jag dit med BRIS-rapporten färskt i minnet.

Efter en kort historisk genomgång, privat distanskommunikation har ju trots allt funnits ett tag, sköt diskussion av åt alla möjliga håll. Ett försök till sammanfattning:

Vår generation, den i brytpunkten mellan liv låsta i irl-mode och liv online, kommer vara den mest uppfuckade. Vi har inte alls samma känsla och och ömsesidiga förståelse kring vad som är privat och vad som är webpublikt t ex. Kidsen idag har ofta mycket bättre koll på det.

De två största riskerna/bristerna vi kunde identifiera med de nya förutsättningarna för relationer, nu när de ofta vårdas online är:

1) Dokumentation. Precis som i mer offentlig kommunikation är det svårt att överskåda det material som berör en själv, och att (samtidigt) begränsa vad andra får tillgång till.

2) Gränsen mellan intimt och offentligt. Samma kluriga skillnad som mellan integritet och offentlighet på den strikt individuella nivån.

/Gustav Svensson

Kommentera »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: