Närmare Läsaren till dig, för att travestera en gammal psalm

24 september, 2008 kl. 20:58 | Publicerat i Övrigt | 1 kommentar
Etiketter: , , , , , ,

Planerade att i vanlig ordning randa direkt från föreläsningarna på Ifra Local Media Conference 2008. Men eftersom det inte fanns eluttag slocknade datorn efter en stund. Jag gjorde dock en bambusning från ett av föredragen om hyperlokala sajter som förhoppningsvis går att ta del av på www.bambuser.com/node/41502.

Tor Arne Fanghol, utvecklingsredaktör på norska Bergens Tidende, berättar i bambuser-filmen om tidningens arbete med lokala sajter. Han summerade sitt anförande med att konstatera att man gjort många fel och fått börja om från början med flera delar av projektet och att lokal bevakning har låg status på BT men att man tror på konceptet och tänker fortsätta. Nu kan man också erbjuda lokal annonsering till konkurrenskraftiga priser. Medverkan från läsarna har förororsakat intern diskussion och man har märkt läsarnas nyheter som ”Läsarbidrag” och utbildat ett hundratal läsare i grundläggande kunskap om att skriva, fota och publicera. 

Ingvar Näslund från Vk.se berättade om hur man inriktat sig på att göra bra lokala sajter för läsarna i första hand och först därefter börja vaska fram annonspengarna. Det finns olika tjänster och funktioner på deras lokala sajter men det är nyheter som är det allra viktigaste för att bygga den lokala närvaron och engagemanget underströk Näslund.

För VK blev de lokala sajterna en möjlighet att ta tillbaka mark som getts upp till lokala annonsblad sedan man för några år sedan lagt ner ett antal lokalredaktioner runtom i sitt vidsträckta bevakningsområde. Två personer och lite smart arbete var vad som krävdes. Och bland annat stenhård lansering i print.

Annonser

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. This blog really keeps looking better every day.

    You should seriously be happy.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: