Posterous hajpar mejlen och hjälper mormor börja blogga

30 oktober, 2009 kl. 22:21 | Publicerat i san francisco, Sara Johannesson | 1 kommentar

Jag träffar Sachin Agarwal och Brett GibsonPosterous på deras kontor. Fyra skrivbord, fyra datorer fyra stolar i ett kalt rum. De är tre personer som jobbar heltid och den fjärde personen kommer börja jobba heltid på måndag. Vi går ner till kaféet bredvid.

Allt började med att Sachin ville ha en tjänst där han enkelt kunde posta bilder, filmer, text och dokument mm och dela med sig av dessa till flera olika kanaler utan att behöva logga in till flera olika tjänster. Sachins tjänst skulle också vara så enkel att alla kan använda den och eftersom nästan alla kan mejla blev mejlen den naturliga utgångspunkten för tjänsten.
Ett mejl till Posterous och du har startat din blogg. Du mejlar in bilder, text, filmer, allt som du vill ha på din blogg och du kan enkelt svara på kommentarer via din mejl. Prenumererar du på någons posterousblogg eller posteroussajt kan du mejla in en kommentar. Vill du posta till Twitter, Facebook, Flickr mm så kopplar du på tjänsterna till ditt Posterouskonto och mejlar din post. Lätt som en plätt.

Sachin berättar att vissa twitterivrare dömt ut tjänsten eftersom mejl är på väg att försvinna. En liten ”gissning” från mig är att det tar ett tag innan mejlen försvinner, att Wave snart får en mejlkoppling och att det kommer gå bra för Posterous:)

Posterous ligger idag på 8 miljoner unika besökare i månaden och ökar med 30-40% varje månad. När jag frågar hur de marknadsför sig berättar de att det gör de inte. Men om/när en kändis kommer börja använda Posterous istället för t ex TwitPic så kommer användningen öka markant hos vanliga användare. Nästan all uppmärksamhet de fått fram tills idag är hos tekniktidningar och teknikbloggar.

Posterous räknar med att tjäna pengar på annonser och så småningom premiumkonton för företag med en rad olika tilläggstjänster. De planerar också att hjälpa användarna att köpa sitt eget domännamn och hjälpa dem att peka om sina posteroussajter till deras domän och få lite intäkter där ifrån också. Men allt detta verkar ligga en bit bort. Just nu verkar det mesta av deras arbetstid åt till att skala upp serverkapacitet för varje månad även om de finns i molnet.

Är Posterous början på den ultimata tjänsten som kopplar samman våra olika flöden och kanaler?

CIMG2047

Sachin och Brett.

Mer läsning:
Tio tips
för att få det mesta och bästa ur Posterous.
Posterous vs Tumblr
.

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. […] Posterous hajpar mejlen och hjälper mormor börja blogga […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: