Centralisera det som inte är lokalt

28 april, 2013 kl. 16:01 | Publicerat i Digital First Media, INMA, New York | 1 kommentar

Digital First Media har samlat alla journalister som inte jobbar med lokal journalistik till en plats. Där  producerar man journalistik under ledning av Robyn Tomlin för samtliga 75 dagstidningar och 200 få dagars-tidningar som har 61,5 miljoner unika besökare till alla sina webbplatser per månad. Projektet heter ”Thunderdome” och ska förutom journalistik utgöra stöd för lokala tidningar och skapa nya kanaler för trafik och intäkter.

Vid stormen Sandy och nu senast Boston-bomberna kunde ett team från Thunderdome sändas til den lokala tidningen som berördes mest och hjälpa till. Både för att stötta men också för att producera material till hela DFM:s nätverk. Ge mer kraft till de lokala nyhetsrummen är en av de viktigaste uppgifterna för Thunderdome, framhåller Robyn Tomlin.

Man försöker skapa en positiv spiral av förbättrad kvalitet, gemensam kultur, högre effektivitet och högre intäkter. Inte minst är man inriktad på att skapa innehåll som ger högre digital intäkter och man mäter väldigt mycket för att se om man gör det bästa med sina resurser.”Gör det en gång, gör det bäst eller inte alls” är deviserna man jobbar efter. Det finns andra som kan göra det DFM själva inte är bäst på.

Nu förestår standardiserad design för printtidningarna och webbarna och gemensamma system för all produktion. En fråga till publiken om hur många som har många tidningar i sitt nätverk och jobbar likadant som DFM gav bara några spridda händer till svar.

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Best realtor in boston

    Centralisera det som inte är lokalt | Digitala Mediers reseblogg


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Blogga med WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: