Tidningen som förbereder nedläggning av print: ”We put the disrupters in charge of everything!”

30 april, 2013 kl. 16:01 | Publicerat i Disruption, Fairfax Media, INMA, New York | 1 kommentar

– Save me from more hockey stick-graphics! Tell me something I don´t know, inledde Gregory Hywood, CEO för Fairfax Media, och fortsatte med de stenhårda slutsatser Fairfax dragit och den strategi de lika stenhårt följer:

– Printintäkterna går ner snabbt nu och det kommer inte stanna upp. Print som levt i 500 år är i sina sista år. När slutar vi trycka tidningar? Vi omstrukturerar vår affär för att vara redo den dag det sker.

Fairfax satte digitala medarbetare på alla chefspositioner på anrika Sydney Morning Herald, inklusive annonsavdelningen, för att integrera analogt och digitalt och driva på utvecklingen. En majoritet av läsarna tar nu del av tidningen digitalt. Printintäkterna sjunker men digitala intäkter stiger lika fort och att döma av Hywoods diagram är det inte långt kvar förrän de är lika stora. Fairfax-koncernen har bland annat stängt två egna tryckerier för att sänka kostnader och vara mer flexibla inför övergången till en enbart digital verksamhet.

Analyser visade att bara 30 procent av kostnaderna på redaktion och annonsavdelning var kärnfunktioner för att kunna göra en tidning i alla plattformar, dessa 30 handlade om journalistik, kundvård och relationer med annonsörer. Och man konstaterade att printupplagan inte var avgörande för intäkterna. Annonsörerna vill inte  veta enbart antal tryckta tidningar utan vilket engagemang deras annonser väcker i de olika produkterna från Sydney Morning Herald.

Outsourcing, omorganisation och omvärdering av vad och hur man arbetar följde i spåren av den ekonomiska analysen.

– Vi ser till att ha så flexibla kostnader som möjligt så att vi är redo den dag vi stänger print.

 

1 kommentar »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. cine Gratis

    Tidningen som förbereder nedläggning av print: ”We put the disrupters in charge of everything!” | Digitala Mediers reseblogg


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.
Entries och kommentarer feeds.

%d bloggare gillar detta: